Aslan Burcu 2013 Falı

Aslan Burcu 2013 Falı

Tutulmalar bir yılın en çarpıcı değişimlerinin önemli göstergeleridir. 2013 yılında gerçekleşecek dört tutulmadan üçü yıldız haritanızın tutum, fikir ve inançlarınızı yöneten bölümüne düşecek.

Bu açıdan dünyanızı dıştan içe değil, içten dışa yapılandırmaya artık hazırsınız. Bir başka deyişle, gerçeğin üzerinizde silinmez bir iz bırakması yerine sizin gerçeğe yön vereceğiniz gibi bir durum söz konusu.

İşin gerçeği, kontrolümüz dışında olduğunu sandığımız dış olayların bizi yönettiğini varsaymak hepimizin işine gelir. Örneğin, başımıza gelen felaketler için ekonomik zorlukları ya da patronumuzu suçlarız. Ancak zaman içinde değişim için gerekli olan anahtarın kendi elimizde olduğunun farkına varırız. Yanı başınızda olan Satürn'ün de yardımıyla kapsamlı bir planlama ışığında hayal ve fantezi dünyasından çıkmayı başarıp o kötü patronunuzdan ayrılma ya da ekonomik zorlukları (veya hayatınızdaki başka bir engeli) alt etme gücüne sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Karşılaştığımız zorluklar için gezegenlerin sert açılarını suçlamak bize cazip görünse de, astrolojiyi incelediğimizde aslında sert açıların problemler yaratmak yerine uzun zamandır bastırıldıkları için içimizde bir iltihap gibi büyüyen sorunların gün ışığına çıkmasını sağladığını görürüz. Sert açılar sorunları, onları görüp düzeltebilelim diye su yüzüne çıkarır.

Bu yıl dış olaylar, her sene olduğu gibi sizi harekete geçirecek en önemli faktör olmasa da, yine de öğrenme sürecinizde size yardımcı olacak. Ancak bu sene göreceğiniz fark şu: Öğrenme adına sahip olduğunuz deneyimlerin çoğunun, gelişiminize bir etkisi olduğunu düşündüğünüz için bilinçli ya da bilinçsiz olarak hayatınıza soktuğunuz tecrübelerden ibaret olduğunu göreceksiniz.

Dünyayı kendi kavrayış ve deneyimlerimiz sayesinde tanırız. Belki geçmişimiz, gelecek beklentimizi etkilediği için bir olay hakkındaki yorumlarımız aynı olayı gören başka birinin çıkarımlarından genellikle çok farklı olabilir. Yetimhanede büyüyen bir çocuğun gelecekte kuracağı aile yaşantısından bekledikleri, sıcak bir yuvada birçok kardeşle büyüyen bir çocuğunkinden çok farklı olabilir. Üniversiteye girmeye hak kazanamayan bir kişinin üniversite eğitimi hakkındaki görüş ve değerleri, üniversiteyi kazanmış bir kişininkiyle farklılıklar çizebilir.

Bu yıl size olacağı gibi, bakış açınız genişleyip netleştikçe hayatınızdaki her şey de aynı hızla değişecek. Dünyaya yepyeni bir pencereden bakmaya, dolayısıyla da kendiniz adına farklı seçimler yapmaya başlayacaksınız. Bu, özellikle sizi kendi hayat dümeninizin başına geçireceği ve hayatınızda arzuladığınız çıkışları gerçekleştirmek için başkalarına bağımlı kılmadığı için oldukça heyecan verici bir tecrübe.

Farkına varacağınız ilk şey içinizde hissetmeye başlayacağınız yeni bir kıpırdanma olacak, sevgili Aslan. Bunun açılımı kısaca, yaşama sevinci ve yaptığınız şeye duyduğunuz tutku. Anlatmak isteyeceğiniz çok şey olacak. Biri de bunu dile getirmeniz size bir mikrofon, kalem veya fotoğraf makinesi uzatacak ya da sahnenin yerini gösterecek.

Bu yıl Jüpiter ve tutulmalar sayesinde zihniniz öğrenmek, tartışmak, fikirlerini yansıtmak, yorumlamak, görüşmek, iletişim kurmak yani kısaca sınırlarım genişletmek için sabırsız davranacak. Yılın çoğunda da iş amaçlı veya sırf konuya olan ilginizden dolayı uzman olduğunuz alanda bilginizi daha da arttırmanın yollarını arayacaksınız. Zekanızı tetikleyen her şeye karşı büyük bir açlık duyacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Üniversite eğitiminize başlayabilir veya bunu tamamlayabilir, önemli bir araştırma veya konuşma yapabilir ya da yazı yazabilirsiniz.

Öğrenme açısından sınırlarınızı muhteşem bir şekilde genişletecek olan böyle bir yılda her tür bilgiyi büyüleyici bulacaksınız. Egzotik bir kumsalda dolaşırken gördüğünüz güzel taşlar gibi, karşınıza çıkan her yeni bilgiyi toplayacaksınız. Eve vardığını ilk başta elinizdeki bu taşlarla ne yapmanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz ama yeterince çekici olduklarından ne yapacağınız hakkında sonra karar vermek üzere yine de cebinizde tutmak isteyebilirsiniz. Sadece tek tip bir taştan (bilgi, düşünce tarzı) koca bir koleksiyon oluşturmaya karar verebilir, diğerlerini atabilirsiniz. Burada önemli olan güzel taşları tutup tutmamak değil, algınızın onları görebilecek ve üzerinde düşünmeye değer bulacak kadar açık olup olmadığıdır. Gerçekten de sadece birkaç yıl önce aynı kumsalda aynı yolu takip edip de, onları hiç fark etmeden yanlarından geçip gitmiş olabilirsiniz.

Dokuzuncu ev, bilgilerin sindirilip aktarılmasını yönettiği için burada önemli bir rol oynuyor. Bu yüzden kendi kitabınızı, makalenizi veya lisansüstü tezinizi yayınlayabilirsiniz. (Eğer editörlük yapıyorsanız, ciddi bir şekilde önemli bir proje üzerinde çalışın) Belki de şirketiniz ya da içinde bulunduğunuz sektörün temsilcisi olarak televizyon veya radyoda konuşma yapmak için davet edilebilirsiniz. Önemli bir yayımcılık, dergi veya internet projesinde sahne arkasındaki ekipte yer alabilirsiniz.

Akademik dünyada olan Aslanlar, profesör olabilir, önemli bir ders verebilir ya da üniversitenin yönetici kadrosunda önemli bir göreve getirilebilirler. Önemli bir araştırma projesi için burs veya fon beklentiniz varsa özellikle Mart veya Eylül ayında bunu almanız gerekiyor.

Uluslararası ilişkiler ve ticaret alanı da olağanüstü bir şekilde hareketlenecek. Bu eğilimin nelere yol açabileceğini göstermek için üç ayrı örnek vermem gerekirse; küresel ticaret, dış ilişkiler alanlarında çalışabilir veya uzak bir ülkede şirketinizin temsilcilik şubesini açabilirsiniz.

Sizin de gördüğünüz gibi, böylesine olağanüstü bir yılda düşünce yapınızdaki perdeyi ardına kadar açmanın yollarına ulaşacaksınız. Derin sorgulamalar sonucunda kendinizi daha iyi anlayacaksınız. Tüm bunların sizi daha renkli ve düşüncelerini daha iyi yansıtabilen bir birey yapmada büyük bir etkisi olacak. Bazı olayları yalnızca siyah veya beyaz gibi kesin bir yargıyla görmeye ya da ailenizden veya arkadaşlarınızdan pek de sorgulamadan alıp kendi fikrinize dönüştürdüğünüz görüşleri geliştirmeye alışıksanız gelecekte buna bir son vereceksiniz.

Kişiliğiniz derinlik kazanıp mükemmel bir seviyeye geldikçe, siz de düşüncelerini açıkça dile getiren daha çekici biri olmaya başlayacaksınız. Eğer bekarsanız, yeni ilgi alanlarınızın sizi farklı sosyal çevrelere sokacağını görebilirsiniz. Çünkü yeni tutkularınızı paylaşacak ve onları daha da geliştirecek arkadaşlar arayışına gireceksiniz. Evliyseniz, eşiniz oldukça heyecan verici ve canlı biriyle (yani sizinle) evli olduğunu görüp size tekrar aşık olabilir.

Üçüncü evinize yapılan bu önemli vurgunun başka türde açılımlarını da görebilirsiniz. İçgüdüsel tepkilerinize güvenmekte artık tereddüt etmediğiniz için kendi adınıza karar verme yetiniz gelişecek. Aslan, sabit burçlardan biri olduğu için bu sizin için yeni bir durum. Sabit burç grubundan olduğunuzdan genelde kararlarınızı etraflıca düşünebilmek için sessizliğe ihtiyaç duyarsınız. Ancak hayat bize düşünüp taşınmamız için her zaman yeteri kadar boş vakit sunmaz. Jüpiter'in sizin yanınızda olması ile kısıtlı zamanda mantık yürüterek bir sonuca varma yeteneğiniz daha ileri bir seviyeye ulaşacak. Aynı zamanda kendi bulmacanızın eksik parçalarını tamamlamakta da daha başarılı olacaksınız.

Bu yıl dünyaya farklı bir açıdan ve keskinleşmiş bir çerçeveden bakmaya başladıkça sizin için önemli olan bir ya da birkaç konu üzerinde tamamen farklı bir tutuma sahip olmaya başlayabilirsiniz. Aile veya arkadaşlarınızdan almış olduğunuz ve uzun süredir kişiliğinize yapışmış olan tutumların tamamen size ait olmaları için bunları tekrar gözden geçireceksiniz.

Değer yargılarınızı gözden geçirip tekrar yapılandırırken size rehberlik eden bazı prensiplerinize sadık kalıp bazılarından da vazgeçebilirsiniz. Bu işlem, sizi kimliğini tamamen oturtmuş, dengeli biri yapmak açısından çok gerekli. Bu yeniden yapılanma sürecinin tümü sona erdiğinde, düşüncelerinizi ifade ederken ve savunurken kendinizden daha emin olacaksınız.

Jüpiter 2013 Kasım'a kadar üçüncü evinize ilerlerken size yeni gelen en az bir alanda daha etkili olabilmek için özel bir eğitimden geçmeniz olası. Örneğin, televizyon ya da radyo programında sunuculuk yapmayı öğrenebilir ya da bir derginin ana makalesini yazma şansını elinize geçirebilirsiniz. Bilgisayar veya yazılım programı gibi yeni bir alet satın alabilir ya da bu alet size hediye verilebilir. (Merkür gerilemediği sürece) Böyle bir alet almak için ideal bir zaman.

2013 yılının farklı dönemlerinde önemli uzak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu, büyük olasılıkla Nisan, Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleşebilir. Planınızda, hem kısa hem de uzun seyahatler yer alacak. Valinizi hemen toplayıp gitmek için özellikle Ekim ayına dikkat. Seyahat sebepleriniz arasında eğlence veya eğitim bulunabilir. Eğer bu, bir yurtdışı seyahatiyse arkasındaki sebep işle ilgili olacak. Dokuzuncu evinizin yöneticisi Mars, iş hayatınızdaki saygınlığın evi olan onuncu evinizde aşırı uzun bir zaman geçireceği için iş gezisi olma olasılığı yüksek.

2013 yılının bir dönüm noktası olmasının nedeni, tüm bunların kendi hayat yönünüzü belirlemekte daha aktif bir rol almanızı sağlamaya yardımcı olmasından kaynaklanıyor.

Pasif bir şekilde oturup fırsatların kapınız çalmasını beklemek yerine kendi şansınızı yaratmaktaki en önemli rolü oynamak adına kararlı olacaksınız. Başkalarına geçmişte olduğu kadar bağımlı olmak zorunda kalmadığınız için gerçekten seviniyorsunuz. Kendi kendinize yürümeye bir kez başladığınızda, kendinize ait bir yolu şekillendirmenin kolaylığı karşısında şaşıracaksınız. Kendi kendinizin en iyi dostu olduğunu görmek istediğiniz bir sene varsa, işte o yıl, 2013.