Koç Burcu 2013 Falı

Koç Burcu 2013 Falı

Sizin en sevilen özelliğiniz hayata duyduğunuz sınırsız heyecan ve iyimserliktir. Bırakın farklı ilgi alanlarından ürkmeyi, macera arayan bir yapınız var çünkü yeni deneyimler yaşamak ve riskler almak size kendinizi daha canlı ve enerjik hissettiriyor. Koç en cesur burçlardan biri olarak tanınır çünkü yönetici gezegeni Mars bize cesur olmayı öğretir. Siz kalbinizde korkunun endişeli çırpınışlarını hissetseniz bile kontrolü ele alıp ilerlemeyi tercih edersiniz. Koç burcu harekete geçmeden önce düşünmez, yani Hamlet olduğunuz söylenemez. Diğer yandan bu kadar çok şey yapabilmenizin nedeni de bu özelliğinizdir. Ancak olaylara balıklama dalma alışkanlığınız yüzünden başınızı derde de sokarsınız ve bu yüzden atlattığınız badirelerin ispatı da taşıdığınız yara berelerdir.

2013'e girerken hareketlerinizin fayda ve zararlarını tartmakta daha başarılısınız. Haziran 2011'den bu yana Satürn size yeni bir işe ya da ilişkiye başlamadan önce kendinize zaman tanımayı öğretiyor. Bu öğretinin getirdiği değişiklikler size destek olacak ve dengeyi bulmanıza yardım edecek.

"Hayat derslerinin" gezegeni Satürn, Güneş ile sert bir açı yaptığında, tıpkı sizin Haziran 2008'den itibaren yaşadığınız ve Temmuz 2013'e kadar da yaşamaya devam edeceğiniz gibi, hayatınızın bir alanında önemli bir değişimin gerçekleşeceğinden emin olabilirsiniz. Satürn hayat derslerinin gezegenidir ve geçen on sekiz ay boyunca da sizin yaşadığınız fiziksel mekanı, mal ve mülklerinizi, emlak anlaşmalarınızı ve aile üyeleri ile olan ilişkilerinizi etkiledi. Son dönemde bu alanlara önemli ölçüde yoğunlaşmış olabilirsiniz.

Doğum gününüz 9-19 Nisan arasında ise bu yıl Ocak ve Temmuz ortası arasında Satürn'ün ışınlarını doğrudan hissedeceksiniz. (9-13 Nisan arasında doğan Koçlar bu etkiyle geçen yılın ikinci yarısında tanıştı bile.)

Satürn farklı safhalara geçişleri getirme eğilimindedir. Mesela gençseniz ilk kez yalnız başınıza bir eve çıkabilirsiniz. Biraz daha büyükseniz ilk evinizi satın alabilirsiniz. Satürn beraberinde korku da getirebilir, bu yüzden bazı Koçlar taşınmak zorunda kalmış ama seçeneklerinin sınırlı, masraflarının ise yüksek olduğunu görmüş olabilirler.

Satürn onuncu evinizi yönetiyor; işiniz için yer değiştirmeniz istenmiş ama bunun kendiniz ya da yakın çevrenizdeki insanlar için zor olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Bazılarınız evden çalışmaya başlamış ama işin özel yaşam alanını daralttığını görmüş olabilirsiniz ve bu durum hem sizin açınızdan hem de beraber yaşadığınız insanlar açısından stres yaratmış olabilir.

Satürn genellikle bizden, çok daha değerli bir şey için kısa vadeli fedakârlıklarda bulunmamızı ister. Bir ev için para biriktiriyor olabilirsiniz. Eğer durum buysa bu yıl nihayet peşinatı tamamlayabilirsiniz.

Bazı Koçların daha zor kararlar vermesi gerekti. Belki evinizi kurtarabilmek için işinizi satmak zorunda kaldınız ya da tam tersi olmuş olabilir. Vermek zorunda kaldığınız karar her ne idiyse zordu ama bu şekilde en çok değer verdiğiniz şeyi ortaya çıkarmış oldunuz.

Bir diğer olasılık ise bir ebeveyn ya da başka bir aile üyesinin sizden yardım istemesi olabilir çünkü horoskopun dördüncü evi aileyi de yönetir. Ya da bir ebeveyn, çocuk ya da başka bir aile üyesi ile ilişkisinde bir sorunla yüzleşmek ve bu sorunu çözmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Bir aile üyesi değilse bir komşu, ev arkadaşı, ev sahibi, müteahhit, dekoratör ya da evinizle bağlantılı başka biri ile ilgili bir sorun yaşamış olabilirsiniz.

Satürn ayaklarımızın üstünde durmamızı sağlar; bize hayatta yüzleşmek zorunda olduğumuz şeylerin var olduğunu öğretir çünkü bunları bizim için başka kimse yapamaz. Bu nedenle Satürn'ün sert etkileri insana kendini biraz yalnız hissettirebilir. Bu dönemlerde duygularımıza kapılmamalı gerçekçi ve pratik olmalıyız.

Satürn aktif ve kararlı bir şekilde tepki vermemizi talep eder. Uyum sağlayamaz ve becerikli olamazsak öğrenmemiz gereken dersler daha zor olabilir ve öğrenim sürecimiz daha uzun sürebilir. Sevgili Koç, zor işlere cesurca girebilmeniz sizin hem en iyi, hem de sizi her zaman başarıya taşıyan özelliklerinizden biridir.

Satürn, Koçlar için zor bir dönem getiren Yengeç burcundaki ziyaretine 16 Temmuz 2013'te son verecek; bu bitişi kutlamak isteyebilirsiniz. O tarihten itibaren hayatınız çok daha kolaylaşacak. Satürn yıldız haritanızın ayakucunda bir taş gibi ağırlık yapıyor, bir yandan sizin adınıza olumlu bir şekilde demir atarken, bir yandan da istediğiniz gibi özgür hareket edebilmenize engel oluyordu.