Kova Burcu 2013 Falı

Kova Burcu 2013 Falı

Daha önce yıldız haritasının köşe noktalarından birine geçen gezegenlerin, horoskopun diğer evlerindeki konumlarına oranla nasıl daha güçlü ve daha zapt edilemez bir etki getireceklerinden bahsetmiştim. Sizin durumunuza gelince 2013'te bu dört kilit noktası sadece harekete geçmekle kalmayacak, bu hareketlerin kaynakları Güneş sistemimizin en güçlü gezegenlerinden bazıları olacak; Neptün, Satürn, Jüpiter ve Mars. Heyecan verici fırsatlar, birçok değişiklik ve hayatın cazibesini korumak için serpiştirilmiş birkaç zorluğun olduğu bir yıl bekleyebilirsiniz.

Neptün'ün kişiliğinizi yöneten birinci evinize girmesiyle, olağanüstü bir gelişme dönemine girmiştiniz. O günden bu yana, kendinize ve yeteneklerinize dair görüşleriniz yavaş yavaş değişti ve gelişti. Neptün asla acele etmez ama bu gezegenin yardım ettiği değişiklikler neredeyse her zaman kalıcı olur.

Bu yıl, Neptün'ün Kova burcuna girdiği zaman'dan bu yana geçen yılların hepsinden daha önemli, zira bu yıl sizin yönetici gezegeniniz Uranüs ile yaptığı "karşılıklı ağırlama" sayesinde Neptün'ün etkisi biraz daha güçleniyor. "Karşılıklı ağırlama" iki gezegenin aynı anda birbirlerinin yönettiği burçları ziyaret etmesi demektir. Uranüs bu yıl Neptün'ün yöneticisi olduğu Balık burcunda olacak; Neptün ise halihazırda Uranüs'ün yöneticisi olduğu Kova burcunda.

Böyle bir karşılıklı ağırlama gerçekleşmeyeli yüzyıllar oldu. Neptün'ün, Güneş çevresindeki turu 214 yıl sürer, Uranüs'ün ise 84 yıl. Bu rakamlara bakıp bu iki gezegenin böyle bir ilişki içine girmesinin ne kadar nadir olduğunu anlayabilirsiniz. Ağırlama boyunca, kendini ifade edebilen, şakacı ve deneysel yanınızı geliştirmek için bol bol vaktiniz olacak.

Daha önce de anlattığım gibi Uranüs, şimşek hızıyla gerçekleşen değişikliklerin gezegeni, Neptün ise sanatsal ve görsel ifadenin gezegenidir. Bu iki gezegen sizin yaratıcı yeteneklerinizi daha kolay açığa çıkarabilmeniz için son derece yardımcı ve işbirlikçi bir çalışma içinde olacak.

Görev gezegeni Satürn yıl ortasında Aslan burcunda girdiğinde sizin de evlilik, iş ortaklıkları ve önemli sözleşmeli ilişkilerinizi yöneten yedinci evinize girmiş olacak. Satürn Temmuz 2013 - Eylül 2015 arasında yıldız haritanızın bu alanında kalarak iki yıl sürecek bir eğilimi başlatacak. Bu etki, 2013'te gerçekleşecek tüm değişiklikler arasından en büyük değişimi ilişkilerinizde yaratacak. Söz konusu birliktelik eşiniz, uzun vadeli sevgiliniz, iş ortağınız, temsilciniz, menajeriniz, uzun vadeli ev arkadaşınız veya sözlü veya yazılı anlaşmanız olan biri ile olabilir.

Satürn, bize hayat dersleri veren gezegen olarak bilinir; bu dersleri karşımıza çıkardığı zor koşullar ile bir kişiye ya da amaca olan bağlılığımızın derinliğini ortaya çıkararak verir. Sevgilinizin gerçek duygularının, planlarının veya isteklerinin farkında değilseniz çok yakında bunları öğrenecek ve ona göre plan yapabileceksiniz. Satürn geldiğinde bir ilişki zıt iki farklı yönde ilerleyebilir; bu yüzden etkisinden mutlaka hoşlanmayacağınız gibi bir önyargıya kapılmayın. Bir çok çift böyle bir etki altındayken evlenir çünkü Satürn beraberinde güvenlik ve uzun vadeli istikrar isteğini getirir.

Bekarsanız ve görüştüğünüz biri varsa Satürn yedinci evinize girdikten sonra ilişkinizin ilerlemesini arzulayacaksınız. Geçmişte olduğu gibi öylesine görüşmek istemeyeceksiniz; vaktinizi boşa harcamadığınızı bilmek isteyeceksiniz. Evlilik Satürn geçişlerinde çok olası bir sonuçtur ve pek tabii ki bu etki altında verilecek bir bağlılık sözü çok uygun bir zamanda verilmiş demektir. Yıldız haritanız yanılsamalar veya hayaller içinde olmayacağınıza işaret ediyor. Evliliğe gayet gerçekçi ve olgun beklentiler ile adım atıyorsunuz ki, bu da başarılı bir evlilik olacağına dair güçlü bir işarettir. Satürn genelde ayrılık getirir; bu ayrılıkların kimisi planlıdır kimisi değildir. En iyisi bu noktayı size biraz daha açacağım. Çoğumuz "ayrılık" kelimesini duyduğumuzda aklımıza "uzlaşılmayan farklılıklar" gelir. Oysa bu çok sayıda olası sebepten sadece biridir. Elde olmayan, kontrol edilemeyen koşullar yüzünden geçici bir ayrılık da yaşanıyor olabilir.

Bağlı olduğunuz biri varsa o kişinin bu yıl olağanüstü bir baskı ve stres altında olması ve sizden de kendisine yardım etmenizi istemesi mümkün. Her ne kadar siz partnerinizin ilgi odağı olmak isteseniz de büyük olasılıkla bu olamayacak, aksine sizin anlayışlı ve destekleyici bir rol üstlenmeniz gerekecek. Partneriniz iş bulamıyor olabilir, maddi sorunları olabilir veya sağlığı iyi olmayabilir.

Elbette bir üçüncü olasılık daha var o da ilişkinizin sarsıntılı bir döneme girmesi ve sizin bu ilişkiyi ya da evliliği ayakta tutmak için neleri göze alabileceğiniz konusunda bir karar vermek zorunda kalmanız. Cevabınızın "daha fazlasını göze alamam" olması durumunda bir sonraki adımın ne olacağını tahmin etmek çok da zor değil.

Bu yıl Satürn sizden geçmişteki ilişkilerinizi gözden geçirerek beraber olduğunuz insanlarda ortak bazı özellikler olup olmadığına bakmanızı ve bu ilişkilerin sonuçlarını değerlendirmenizi isteyecek. Doğru ya da yanlış cevap diye bir şey yok; önemli olan en azından bu iç sorgulamayı yapmanız. Varacağınız sonuçlar sizi uzun yıllar etkileyecek.