Terazi Burcu 2013 Falı

Terazi Burcu 2013 Falı

Jüpiter'in Terazi burcunda olması sebebiyle 2013 yılı Terazi burcu için çok heyecan verici olacak.

Eylül ayında veya 1 ile 10 Ekim arasında doğduysanız, altın değerindeki birçok fırsatın geçen yıl (2012) Kasım'dan, Aralık'a kadar karşınıza çıkmış olması mümkün. Bunun nedeni Jüpiter'in o sırada çoktan Terazi burcunda olması ve Güneş'inize doğru ilerliyor olmasından kaynaklanıyor.

2013'te Jüpiter gerileyerek Terazi burcunun ilk derecelerine dönecek olmasından dolayı şanslısınız. Çünkü Jüpiter bu sırada, doğum tarihleri burçlarının ilk günlerinde olan Terazi'lere, özellikle Ocak'tan Temmuz'a kadar daha da süper fırsatlar getiriyor. Eğer doğum gününüz bu döneme denk geliyorsa, Jüpiter'in tam gaz ilerliyor olacağı Haziran ve Temmuz aylarını aklınızdan çıkarmayın. Bunlar, yılın en iyi ayları olacak.

10 ile 17 Ekim arasında doğduysanız, 2013 yılının Ağustos ayından Ekim ayına kadar olan zaman dilimi, sizin için yılın en iyi dönemi olma özelliğini taşıyor. Ancak bu dönemin öncesinde de bazı hoş fırsatlar da karşınıza çıkmıyor değil.

Örneğin, 19 Ekim gibi, doğum tarihiniz burcunuzun son günlerine denk geliyorsa, Jüpiter'in özellikle Eylül'den Ekim'e kadarki tüm gücünü hissetmek için biraz daha uzun, beklemeniz gerekiyor. Ama yine de Kasım ayında bazı pırıltılardan yoksun kalmıyorsunuz. Bu da, bu altın gezegenin burcunuzu terk edip Akrep burcuna ilerlediği dönemde bile Jüpiter'in avantajlarından faydalanmaya devam edeceğiniz anlamına geliyor.

Astrologlar bu durumu "burç dışı kavuşum" olarak tanımlasa da, siz bunu nefis bir şans fırsatı olarak adlandıracaksınız. Unutmayın, burada hep şansınızın en yoğun olacağı dönemden bahsediyorum. Yoksa Haziran'dan Ekim'e kadar olan dönem de oldukça özel görünüyor.

Burcunuzun son günlerinde doğduysanız ve büyük bir girişimi gerçekleştirmek için doğru zamanı bulmaya çalışıyorsanız, Kasım ayı da son derece parlak görünüyor ama siz yine de Jüpiter'in halâ Güneş'inize yaklaşıyor olduğu ve güç ve enerji biriktirdiği Eylül veya Ekim içinden bir günde karar kılın.

Buraya kadar, hayatınızın en az bir alanında yaptığınız her şeyin gözünüzde farklı ve yeni görünmesini sağlayan bir değişimi beraberinde getiren oldukça heyecan verici bir senenin beklediğini anlamış olmanız gerek. Tutulmalar, evrenin değişim yaratmak için kullandığı en güçlü araçlardır ve bu değişim de genelde kendini anî bir şekilde gösterir. Bir değişim için elinizde bir plan varsa bile, tutulmalar bunda beklenmedik bir sapma yaratarak olaya farklı bir gelişme katarlar.

Evren sahip olduğu tüm bilgelikle tutulmaların bize bir lokmada sunmaya çalıştığı bu yüklü değişimi anında hazmedemeyeceğimizi bilir. Bunun yerine, oluşumları arasında sabit dinlenme süreçleri ile birlikte gelen tutulmalardan oluşan iki yıllık bir geçiş dönemi sunar.

Bu yıl (veya hiçbir yıl), her bir tutulmayı eşit yoğunlukta hissetmeyeceksiniz. Bazıları diğerlerine göre üzerinizde daha güçlü bir etki yaratacak. 12-22 Ekim arasında doğan Teraziler, geçen yıl en çarpıcı gelişmeleri yaşadılar. Bu yıl sahne ışıkları 1-22 Ekim arasında doğan Terazi'ler üzerinde olacak (bu aralık neredeyse tüm Terazi'leri içine alır.). 2014 yılı başında da bu ışıklar Eylül doğumlu Terazi'lere çevrilecek.

Geçen yıl 19 Nisan ve 14 Ekim tarihlerine dönüp, bu tarihlerle nasıl başa çıktığınıza bakmakta fayda var. Bu dönemde yaşanan tutulma da (ay değil) güneş tutulmasıydı. Bu, büyük olasılıkla birçok yeni başlangıca tanık olduğunuzu gösteriyor. Geriye dönüp 2012 yılındaki bu tarihlerin sizde bir şeyler uyandırıp uyandırmadığını düşünün. Eğer uyandırmıyorsa, geçen yıl çarpıcı değişimlerden etkilenecek olanların 12-22 Ekim arasında doğanlar olduğunu unutmayın.

Ekim'de gerçekleşecek olan bu tutulma, bir şeyin zirve noktasına ulaşmasını veya bitmesini işaret ediyor. Bu, uzun zamandır düşlediğiniz bir "son" olabilir. Bir örnek vermek gerekirse örneğin, bekâr yaşamın sonlanması ve evli biri olarak yeni bir yaşamın başlaması olabilir. Jüpiter bu tutulma üzerinde o kadar etkili olacak ki size iyi bir haberin gelmesinden başka bir seçenek düşünemiyorum.

Tutulmaların tümü bir yere kadar bir çeşit joker görevi görürler. Çünkü kontrolünüz dışında olan dış faktörleri beraberlerinde getirirler. Burada endişeye kapılmayı gerektiren bir neden yok: Söylediğim gibi bu yıl gerçekleşecek olan tutulmaların oldukça dost olduklarını göreceksiniz. Bu yüzden de ortaya çıkacak olaylar karşısında çok hevesli olacağınızı hissediyorum. Doğum haritanızda olup biten her şeyi göremem. Ancak beklenmedik ve uygunsuz bir şey olursa, evrenin bunu size yardım amaçlı yolladığını ve arkanızda da yüksek oranda desteğiniz olduğunu bilin. Bu olaydan çıkarılması gereken iyi bir şey bulabilirsiniz.

Başınıza ne gelirse gelsin, tutulmalar tarafından gerçekleştirilecek olan değişimler, neredeyse hiçbir zaman pazarlığa izin vermediği için bu değişimi kabul etmek zorundasınız. Belli bir değişiklikten hoşlanmazsanız (bundan şüpheliyim ama sanırım olması da mümkün) elinizdeki tek koz, bunu daha da geliştirmek yönünde olacaktır. Eskiye geri dönüş yapmak, ne yazık ki seçenekler arasında yok. Yeni bir şeyler yaparak ileriye doğru adım atmalısınız.